در این مقاله شرکت مهرساین نحوه مقررات اصولی را شرح داده است.
ماده 20 ـ کلیه تابلوهای علایم ایمنی بایستی به نحو مطمئن در محل های مدنظر نصب شوند.
ماده 21 ـ در نصب تابلوها جهت اتصال آنها به پایه باید از بست های مخصوص به همراه پیچ و مهرههای گالوانیزه مربوطه استفاده نمود که سرو ته پیچ و مهرهها و یا سایر وسایل و ادوات مخصوص بستن و محکم کردن این تابلوها، بایستی به نحوی جایگذاری شوند که ایجاد خطر نکنند.
ماده 22 ـ به طور کلی حد زیرین ارتفاع تابلوهای علایم ایمنی که ممکن است از زیر آنها عبور و مرور افراد صورت گیرد نباید کمتر 1/2 متر از سطح زمین باشد، مگر در موارد خاصی که به اقتضای شرایط و به تشخیص مسئول ایمنی کارگاه بتوان ارتفاع کمتری برای آن در نظرگرفت، لیکن ارتفاع کمتر نباید باعث ایجاد مخاطره برای افراد شود.
ماده 23 ـ کلیه تابلوهای علایم ایمنی باید در محلی نصب شوند که در هر موقع از شبانهروز برای کارگران و افراد در معرض خطر، به سهولت قابل دید باشند.
تبصره 1 ـ تابلوهای علایم ایمنی برحسب شرایط و با توجه به نوع کاربرد و محل نصب آن باید بهصورت روزرنگ، شبرنگ و یا ساخته شده از مواد بازتابنده نور بوده و یا دارای لامپ روشنایی باشد.
تبصره 2 ـ در صورتی که بر اثر عدم وجود روشنایی کافی در محیط کار، تابلوهای علایم نصب شده به راحتی قابل رویت نباشند، لازم است بهصورت جداگانه از وسایل روشنایی مناسبی استفاده شود.
تبصره 3 ـ در هیچ یک از تابلوهای علایم ایمنی نمیتوان از نورپردازی غیرالکتریکی همچون شعله آتش استفادهکرد، مگر در موارد خاص مانند پالایشگاه های مواد نفتی و با کسب مجوز از مسئولین اجرایی ذیربط.
ماده 24 ـ تابلوی علایم و اتیکتهای ایمنی بایستی در محل نصب شده از آسیب های احتمالی، خراشیدگی و سایش، امواج ماورای بنفش، گرد و غبار، پاشش مواد شیمیایی و روغن ها، رنگ پریدگی و سایر آسیب ها محافظت شوند. در صورتی که ناگریز به استفاده از تابلوی علایم یا اتیکتهای ایمنی در شرایط فوقالذکر باشند، باید در تهیه و ساخت آنها از مواد مقاوم استفاده شود.
ماده 25 ـ پایهها، لولهها، بست ها، پیچ و مهرهها و صفحات تابلوی علایم ایمنی باید در مقابل خوردگی و زنگ زدگی محافظت شوند.
ماده 26 ـ تابلوهای علایم ایمنی باید تا حد ممکن نزدیک به خطرات مربوطه و در فاصله مشاهده ایمن نصب گردند، به نحوی که مخاطب فرصت انجام عکسالعمل و اقدام مناسب را داشته باشد.
ماده 28 ـ تابلوهای علایم ایمنی بایستی در معابر و گذرگاه های منتهی به محل خطر به طور مطمئن نصب شوند تا افراد قبل از ورود به محل خطرناک و مواجهه با آن از وجود خطر احتمالی مطلع شده و اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه را به انجام رسانند.
ماده 29 ـ نصب تابلوی علایم ایمنی در محلهای خطرناک مانند لبه پرتگاه ها، انبارها، محل های عبور و مرور، محل ذخیره مواد خطرناک و سایر مکانهایی که احتمال وقوع حادثه را داشته باشد، الزامیست.
ماده 30 ـ نصب تابلوی علایم ایمنی بر روی تیرهای برق یا درختان، صخرهها و سایر عناصر طبیعی و نیز در محل پنجره یا درب، روزنهها، بازشوها و نورگیرها، کانالهای تهویه و همچنین در مسیرهای عبور کارگران مانند: پلکانها، نردبانها و راه های خروج اضطراری که مانع عبور و مرور افراد میگردد، ممنوع بوده، همچنین نصب آنها باید به گونهای باشد که هیچ بخشی از سطح یا پایه آنها مانع استفاده از هر نوع پله فرار و خروجیها نگردد.
ماده 31 ـ ترسیم تابلوهای علایم ایمنی با رنگ و یا مواد دیگر به طور مستقیم روی دیوار یا سایر عناصر ساختمانی و طبیعی مانند درخت و صخره بصورتی که قابل برچیدن نباشد، ممنوع است.
ماده 32 ـ چیدمان وسایل و ماشینآلات درون کارگاهی بایستی به نحوی باشد که مانع رویت کامل تابلوهای علایم ایمنی نگردد.
ماده 33 ـ قرار گرفتن هرگونه مانعی درمقابل تابلوی علایم ایمنی در محوطه بیرونی و بازکارگاه از جمله: درخت، بوته، علف هرز و پوشال، وسایل نقلیه، ابزار و ماشین آلاتی که منجر به عدم دید کامل این تابلوها میشوند، ممنوع است.
ماده 34 ـ تابلوهای علایم ایمنی باید به گونهای نصب شوند که احتمال هر گونه سقوط و یا جابجایی آنها بهصورت کندهشدن، لرزش یا چرخش توسط جریان هوا و یا کارکرد دستگاه ها وجود نداشته باشد.
ماده 35 ـ در نصب تابلوهای علایم ایمنی باید از ایجاد سکوها، سوراخ ها و درزهای غیرمعمول که محل جمع شدن گرد و غبار و بوجود آمدن لانه پرندگان و انبار تجهیزات و وسایل اضافی شود، اجتناب کرد.
ماده 36 ـ بر روی تابلوهای علایم ایمنی و یا در نزدیکی و مجاورت مکان هایی که این علایم نصب میشوند، نبایستی جملات یا عباراتی نوشته شود و یا پوسترها، اطلاعیهها و اعلامیهها یا پارچه نوشتههایی قرار گیرند که مانع دیده شدن تابلوی علامت ایمنی شده و یا مطالب روی آنها با مفهوم علامت ایمنی تناقضی داشته باشند.
ماده 37 ـ اتیکتها بایستی در مواقع ضروری بر روی بخشهای خطرناک ماشینآلات و تجهیزات، نصب و تا زمان حضور خطر بهصورت دائمی بر روی آنها استفاده شوند. در سایر مواقع تنها بهعنوان یک ابزار موقتی برای هشدار شرایط، ابزار، تجهیزات و تشعشعات خطرناک بوده و نبایستی آنها را بهعنوان یک ابزار پیشگیری و هشدار کامل در نظر گرفت.
ماده 38 ـ اتیکت های ایمنی دائمی نصب شده بر روی موقعیتهای خطرساز و هشداردهنده ماشینآلات بایستی از جنسی باشند که دوام کافی داشته و از رنگ ثابتی برخوردار باشند که انتخاب مواد مصرفی در تهیه آنها و نیز روش چسبانیدن آنها در محل های مورد نظر باید بر اساس شرایط محیطی و سایر مقتضیات مکانی که دستگاه مدنظر در آن قراردارد، صورت پذیرد.
ماده 39 ـ در مواقعی که از اتیکت ها بهعنوان ابزار موقتی برای هشدار خطر استفاده میشود، ضروری است سریعاً نسبت به علایم ایمنی دائمی در محل های مورد نیاز اقدام گردد.
تبصره 3 ـ در صورتی که برحسب شرایط، اتیکت ایمنی بکار رفته مدتی قبل از زمان انقضاء، ناخوانا شده و یا از بین رفتهباشد، کارفرما مکلف است در اسرع وقت نسبت به تعویض آن و سفارش اتیکتی جدید اقدام نماید.
شرکت ما با بهره گیری از مباحث علمی بهترین نوع تابلوهای ایمنی را تولید و جایگذاری میکند.
بدون دیدگاه